6.png

Alles-in-1, over Werkkracht bij kanker®

'Het traject bij Re-turn is een enorme steun in de rug bij het ervaren van mijn eigen mogelijkheden.’

 

De eerste periode zit u volop in de behandelingen. Een heftige tijd, fysiek en emotioneel. Toch biedt werk dan juist afleiding en houvast. Of in elk geval is het fijn als uw werkzaken goed georganiseerd zijn. Maar blijft u in die tijd betrokken bij uw werk? En als uw behandeltraject klaar is, hoe bouwt u uw werkuren dan weer veilig op, met respect voor uw nieuwe grenzen? Want 60-90% van de mensen met kanker wil binnen anderhalf jaar het werk weer helemaal oppakken. Ondertussen heeft 70% hierbij behoefte aan goede ondersteuning.

Daarom ontwikkelde Re-turn met een deskundigenteam ‘Werkkracht bij kanker’: een effectieve alles-in-1-methode, die u helpt om de regie te nemen over uw werk én herstel.

Hierbij biedt Re-turn als enige in Nederland de combinatie van revalidatie en re-integratie. Want u bent patiënt geworden, maar gelukkig ook medewerker gebleven. En de balans vinden tussen persoonlijk herstel, werk en privé: dáár gaat het om als je herstelt van kanker.

Met ‘Werkkracht bij kanker’ helpen we u om onder andere:

  • de opbouw van uw werk te combineren met sport of psychosociale ondersteuning
  • om te gaan met de langetermijngevolgen van de ziekte, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en wisselend belastbaar zijn
  • balans te vinden in uw (werk)week, ook thuis

En bent u in loondienst, dan staan we ondertussen ook uw werkgever bij. Bijvoorbeeld om:

  • balans te vinden tussen zorgzaam en zakelijk
  • structuur aan te brengen in de werkopbouw en afspraken, ook met bijvoorbeeld de bedrijfsarts of arbodienst
  • realistische doelen te stellen
  • te voldoen aan actuele wet- en regelgeving
  • effectief te communiceren over kanker en herstel, ook richting collega’s.

Met Re-turn krijgt u houvast, zodat u veilig herstelt, gemotiveerd blijft en goed inzetbaar op de werkvloer terugkeert. Uit ervaring blijkt dat Re-turns alles-in-1-aanpak hiervoor de beste weg is.

Heeft u vragen? Of wilt u eens kennismaken? Neem gerust contact op. Of laat uw leidinggevende ons bellen. Wij denken graag met u mee.

Stappenplan

 

KWFleven met kankerOvalGroep werk en kanker